ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρίνιο: Το μακελειό που συγκλόνισε το πανελλήνιο – Αγρότης δολοφόνησε 5 κυνηγούς επειδή πάτησαν τον βοσκότοπό του

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν εξακριβώθηκαν ποτέ, καθώς δεν υπήρχαν μάρτυρες

Τον Νοέμβριο του 2006 μια άγριο έγκλημα συγκλόνισε το πανελλήνιο καθώς πέντε άντρες έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια ενός αδίστακτου αγρότη.

Οι ηλικίες των θυμάτων ήταν 33 ετών, 23, 21, 17 και 32.

Μακελειό χωρίς σοβαρό λόγο

Το άγριο μακελειό δεν είχε καμία αιτία. Την ώρα που οι πέντε κυνηγοί είχαν σκορπιστεί στην περιοχή, χωρίς μεγάλη απόσταση ο ένας από τον άλλο, έγιναν αντιληπτοί από έναν κτηνοτρόφο. Όταν αυτός παρατήρησε ότι βρίσκονταν κοντά στο βοσκότοπο του Λ.Φ και ότι τα πρόβατά του μπορεί να κινδύνευαν, έσπευσε να τον ενημερώσει.

Παρών ήταν και ο γιος του Λ.Φ Πατέρας και γιος πήραν τις καραμπίνες τους και πήγαν να δουν τι συνέβαινε. Ο κτηνοτρόφος που τους ειδοποίησε ήταν εξαγριωμένος και όπως υποστήριξαν οι αγρότες, κατάλαβαν ότι είχε ήδη τσακωθεί με τους κυνηγούς. Όταν έφτασαν στον βοσκότοπό τους δεν βρήκαν κανέναν εκεί.

Ο πατέρας έμεινε για να κάνει κάποιες δουλειές και ο γιος έφυγε για να πάει σε ένα καρτέρι για μπεκάτσες. Πριν προλάβει να απομακρυνθεί, ο γιός, άκουσε φωνές. Ήταν ο πατέρας του που μάλωνε με τους κυνηγούς, επειδή κάποιοι από αυτούς πάταγαν πάνω στις ποριές (φράχτες με κλαδιά και άλλα εμπόδια) και υπήρχε κίνδυνος να τις καταστρέψουν.

Ο γιος επέστρεψε και σύντομα άναψε ο καυγάς με τους κυνηγούς. Όπως ισχυρίστηκαν πατέρας και γιος, οι κυνηγοί άρχισαν πρώτοι να βρίζουν και να απειλούν, ενώ ένας από αυτούς έστρεψε το όπλο του προς τον γιο απειλώντας να τον πυροβολήσει. Ο γιος του κτηνοτρόφου άνοιξε πρώτος πυρ και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα είχε σκοτώσει και τους πέντε κυνηγούς. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν εξακριβώθηκαν ποτέ, καθώς δεν υπήρχαν μάρτυρες.

Πατέρας και γιος ήθελαν να γλιτώσουν ο ένας τον άλλον

Οι δυο άντρες είχαν διαπράξει ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα στην Ελλάδα. Μετά τις δολοφονίες, επέστρεψαν στο σπίτι τους. Ο δολοφόνος διαπίστωσε πως κατά την ανταλλαγή πυρών είχε τραυματιστεί κοντά στη μασχάλη και τα ρούχα του ήταν ματωμένα. Έτσι τα έβγαλε και τα πέταξε στον βόθρο.

Πατέρας και γιος πήγαν στο καφενείο και την επόμενη μέρα έκαναν τις δουλειές τους κανονικά. Οι συγγενείς των θυμάτων όμως είχαν αρχίσει να τους αναζητούν. Ειδικά ο πατέρας του 17χρονου, ήταν σίγουρος ότι κάτι κακό είχε συμβεί, καθώς είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα από τον γιο του, ο οποίος πρόλαβε μόνο να φωνάξει «πατέρα».

Ψάχνοντας στην περιοχή, οι συγγενείς, εντόπισαν πρώτα το φορτηγό- κλούβα που είχαν παρκάρει οι κυνηγοί και στη συνέχεια άρχισαν να ανακαλύπτουν τα πτώματα!

Η αστυνομία σφράγισε την περιοχή που γέμισε από δημοσιογράφους και από κατοίκους. Ανάμεσα στους «περίεργους» ήταν και ο δολοφόνος ο οποίος ζητούσε επίμονα την τιμωρία των δραστών φωνάζοντας μάλιστα ότι πρέπει να τιμωρηθούν με θάνατο.

Δείτε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ με τον δολοφόνο ατάραχο μπροστά στους δημοσιογράφους και τις κάμερες να δηλώνει ότι την ημέρα του εγκλήματος δεν βρισκόταν καν στον βοσκότοπο. Οι ρεπόρτερ έχουν ήδη πληροφορίες από την αστυνομία ότι είναι ύποπτος και υποβάλουν αντίστοιχες ερωτήσεις:

Μετά από έρευνες της αστυνομίας, συνελήφθη ως ύποπτος και λίγο αργότερα, ομολόγησε το έγκλημά του.

Στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι πανικοβλήθηκε από τις απειλές των κυνηγών και φοβήθηκε ότι θα τον σκότωναν, γι’ αυτό άρχισε να τους πυροβολεί.

Εμφανίστηκε μετανιωμένος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έπρεπε να είναι εκείνος στη θέση τους πεθαμένος». Από την εξέταση των ιατροδικαστών, είχε προκύψει η ανατριχιαστική λεπτομέρεια ότι ο δράστης είχε δώσει χαριστική βολή στα θύματά του.

Ο ίδιος το αρνήθηκε λέγοντας πως ήταν απλώς σε μικρή απόσταση με τους κυνηγούς όταν πυροβόλησε. Αυτό στο οποίο επέμενε, ήταν πως ο πατέρας του, δεν συμμετείχε στο έγκλημα.

Ισχυρίστηκε ότι είχε αφήσει την καραμπίνα του στο αυτοκίνητο και δεν οπλοφορούσε τη στιγμή του μακελειού. Ο πατέρας του υποστήριζε ότι τους φόνους έκανε αυτός και όχι ο γιος του.

«Το μόνο που θέλω να ξέρετε σίγουρα είναι πως ο γιος μου δεν τράβηξε όπλο», έλεγε. Τελικά, φυσικός αυτουργός θεωρήθηκε ο γιος. Το δικαστήριο καταδίκασε και τους δύο σε πέντε φορές ισόβια

pronews.gr